Arkiv/Nytt 2017

Fotballen i Harstad i 2017 (11.11.2017)
Slik gikk det:
HILs herrer ble nr. seks i avdeling 6, mens Medkilas damer endte sist i Toppserien.

HILs herrelag
Laget startet friskt i vår og vant de fire første kampene. Så kom det noen tap innimellom seirene. Fram til St. Hans lå laget likevel på tredje plass på tabellen. Det ble et par uavgjorte kamper og et tap i løpet av sommeren. Men så var laget tilbake på tredjeplassen, og vi trodde at HIL skulle kunne holde tritt med naborivalen Mjølner. Men utover høsten kom det tre uavgjorte og tre tap og dermed glapp taket. HIL havnet til slutt som nr. seks med 39 poeng. Mjølner vant avdelingen med 62 poeng.

Medkilas damelag
De startet med en uavgjort kamp mot Sandviken, men deretter ble det mange, altfor mange tap, og laget lå fast på sisteplass på tabellen. Etter ferien klarte Medkila igjen uavgjort mot Sandviken, men deretter fortsatte tapene, helt til damene slo Røa på Harstad stadion. Dette hjalp likevel ikke og Medkila endte sist i toppserien denne gang.

Aspaker blir fylkesmann (27.09.2017)
Skal bestyre først Troms og så Troms og Finnmark.
Elisabeth Vik Aspaker fra Medkila tiltrer som fylkesmann i Troms 1. november i år, med sete i Tromsø. Nylig ble hun utnevnt til fylkesmann for nyregionen Troms og Finnmark. Hun tiltrer dette embetet 1. januar 2019, med hovedsete i Vadsø. Aspaker har politisk fartstid som stortingsrepresentant og har også innehatt to statsrådsposter.

Anna Rogde (27.09.2017)
Veteranskuta får tilskudd fra kommunen.
Etter forslag fra formannskapet har kommunestyret bevilget én mill. kroner som et ekstraordinært tilskudd til Anna Rogde i 2017. Fram til budsjettbehandlinga i desember vil kommunen skaffe seg grundig oversikt over skutas forventede inntekter og driftsutgifter, for eventuelt å øke kommunens årlige bidrag. Anne Rogde vil også få prioritert plass ved den nyrenoverte kai 1. 

Boligbygging (27.09.2017)
Det planlegges boligblokker mange steder i Harstad.
Samasjøen: Harstad Skipsindustri og BoNord skal bygge 24 leiligheter i Samasjøen, på baksiden av Holstneset.
Kanebogen: Møbelringens forretningsbygg i Kanebogen har i dag åtte leiligheter over forretningen. Nå planlegges det å bygge ytterligere 18 leiligheter på toppen av bygget.
Gangsås: Inveto Prosjekt AS planlegger fem nye boligblokker med til sammen nærmere 80 leiligheter i skråningen i området Gangsås Allé – Rødbergveien. Det skal bli både to-roms, tre-roms og fire-roms leiligheter. Reguleringsplanen er nå ute til høring. Dersom alt går greit, kan byggingen starte i 2018.

Musvannet (27.09.2017)
Turfolket skal få serveringshytte ved Musvannet
Det skal bygges ei 150 kvm stor serveringshytte ved Musvannet. Utbyggeren har tidligere fått tillatelse til 20 turer med ATV med henger for å frakte verktøy og byggemateriell opp Fjellveien. Han har imidlertid fått avslag på søknad om å frakte takstoler og større elementer opp Fjellveien fordi veien ikke tåler en slik belastning. Helikopterlift vil være alternativet. Utbyggeren har klaget på vedtaket.

Harstadklubben på jazzkonsert 9. juni 2017 (11.06.2017)
Jazz-elskere i Harstadklubben fikk oppleve vår kjente pianist og aktive Børge Ytterstad spille på jazzkonsert i Oslo sammen med toppmusikere.

Det sies at ”Bare Jazz” i Oslo er et vannhull for jazz-elskere, – ja vel.  Det er både et sted for konserter og en utsøkt butikk med jazzmusikk.  Er du heldig når du ringer dit, kan du møte en hyggelig og frisk nordnorsk dialekt.  Stedet drives nemlig av en av Norges beste saksofonister, – Bodil Niska, opprinnelig finnmarkværing.
Harstadklubben annonserte på sin hjemmeside at det skulle være konsert med Børge Ytterstad med band.  Det sies at han er fra Harstad, men han er egentlig fra Ervika, - det går like bra. Med seg hadde han tenorsaksofonisten Knut Riisnæs fra Oslo, Sture Janson på kontrabass og Roger Johansen på perkusjon (begge opprinnelig fra Bodø), – alle fantastiske musikere.
Det er vel med jazz som det er med våre forventninger til kvinner, – noen liker mora og andre liker dattera (beklager jenter, men jeg har ikke en tilsvarende sammenligning for dere). Dette var nok musikk nærmest mora?  Det svingte på godt gammeldags vis, og det var ikke vanskelig å få godfoten i gang. En av låtene var ”Moonlight in Vermont”, som har sitt navn fra Rivermont ungdomssenter i Kasfjorden. 
De som fikk med seg denne flotte opplevelsen og som satt nærmest inni bandet, var:
Jan Kaarbø, Svein-Erik Lind, Øystein Næss, Odd Henning Arntzen, Elsa Mikalsen og datteren Hennika, Erik Uhre Schjelderup, Unni Loholt Gohn og undertegnede.
Dere som er så heldig å skulle til Harstad under Festspillene, får se om ikke Børge skal spille på Utheim, - det vil være en opplevelse. Dessuten er Roger Johansen med på en konsert med en amerikansk, kvinnelig sanger på Festspillkroa siste festspilldag.
Per G. Danielsen
11.06.2017 - pgd